Geschiedenis

R-vent Belgium is het Belgische zusterbedrijf van Bergschenhoek Luchtcomfort dat haar naam dankt aan de vestigingsplaats Bergschenhoek en is voortgekomen uit de in 1956 opgerichte betonwarenfabriek Hercules N.V. In 1965 is officieel de naam gewijzigd in de huidige naam: Bergschenhoek Luchtcomfort.

In 1970 is gestart met de productie van mechanische woonhuisventilatoren en spiraalgefelste buizen. De opening van het eerste filiaal, in Mierlo, vond plaats in 1978. In 1979 werd de fabricage van betonwaren uiteindelijk geheel afgestoten. De jaren daarna breidde het bedrijf snel uit met in 1984 een productiebedrijf in Staphorst en respectievelijk 1998 en 2001 de openingen van de vestigingen Amsterdam en Barendrecht. Met de opening van de vestiging in Eijsden in 2012 kwam het totaal vestigingen op zes.

Bergschenhoek Groep
R-vent Belgium is als werkmaatschappij onderdeel van de Bergschenhoek Groep; een toonaangevende speler in de internationale bouwwereld. De groep biedt werk aan enkele honderden mensen en richt zich naast R-vent Belgium met haar productie en levering van ventilatieproducten ook op de productie en levering van rookgasafvoer- en waterbeheersingproducten.

Cox Geelen in het Limburgse Eijsden is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van luchttoevoer- en rookgasafvoersystemen voor condenserende en niet-condenserende cv-ketels.

Bergschenhoek Civiele Techniek richt zich met een breed programma op de sector weg- en waterbouw, met het accent op het laatste.

KWT-Group is producent van waterbeheersingsproducten. Afsluiters, kleppen, vlotterunits, schuiven en hevels zijn enkele voorbeelden van de producten die KWT levert.

Kerntaak van de Bergschenhoek Groep is het leveren van de juiste, genormaliseerde kwaliteitsproducten, die hun onderbouwing vinden in een gedegen technisch advies en expertise.